Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kvinnekroppen: Om syke skjønnhetsideal og kvinnehelse

29 November 2022 @ 7:30 pm - 9:00 pm CET

Debatten om skjønnhet og kvinnehelse har kokt i høst. Det satte Adresseavisens fotojournalist Mariann Dybdahl på ideen: Å fotografere ti naturlige og nakne kvinnekropper – akkurat som de er. Ti kropper, med og uten arr og sykdommer. Ti ulike historier om forholdet til egen kropp, om skjønnhet og helse.
Adresseavisen inviterer til panelsamtale om kvinnekropp og -helse på DIGS, tirsdag 29. november kl. 19.30.Mariann Dybdahl viser bilder og forteller om møtet med de ti kvinnene. Én elsker kroppen sin, én stoler ikke på den. De forteller om barnefødsler og liv som setter spor, om å fjerne brystene etter kreft, om samfunnets blikk på kvinnekroppen, om plager og sykdommer som ikke ble tatt på alvor. Og hvor lei de er av å stadig pepres med urealistiske bilder av kvinnekroppen.
Etter bildevisningen inviterer vi til panelsamtale:Hvorfor stilles det så høye krav til kvinnekroppen?Hvorfor er kvinnehelse nedprioritert, og hva blir konsekvensene av det?
I panelet møter du:
Signe Nilssen Stafne, prosjektleder for kvinnehelsehus i Trøndelag/Norske kvinners sanitetsforening. Fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse ved St. Olavs hospital.
Mona Rygvold Reppe, fysioterapeut og gründer av House of femme.
Maria Can, kommentator i Adresseavisen.
Panelsamtalen ledes av debattansvarlig Andrea H. Tiltnes.Statistisk sentralbyrås ferske rapport «Kvinners liv og helse de siste 20 år» viser at kvinner er overrepresentert på sykemeldingsstatistikker.
Kvinnehelseutvalget leverer sin rapport 8. mars neste år.
Det blir åpnet for spørsmål i forbindelse med panelsamtalen.Velkommen!
DIGS, Krambugata 2
Kl. 19.30-21.00
Billetter: 50 (abo/student)/ 100 (ordinær)
Foto: Privat/Adresseavisen
Foto av Mona R. Reppe: Øystein Hermstad

Details

Date:
29 November 2022
Time:
7:30 pm - 9:00 pm CET
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/2970582463238714

Organiser

Adresseavisen

Venue

Digs, Krambugata 2, 7011 Trondheim
Digs, Krambugata 2
Trondheim, 7011 Norway
+ Google Map