Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Barn og mobil: Hvorfor er det så vanskelig?

January 22 @ 7:00 pm - 8:30 pm CET

«Vil du være kjip forelder sammen med meg?». Det skrev Adressa-spaltist Kristin Nordvoll Mork, for mange kjent som @foreldrefella på Instagram.
Det eneste niåringen ønsker seg er mobil, men Mork vil vente så lenge som mulig med smarttelefon og sosiale medier. Hun er i mindretall. 90 prosent av barna mellom ni og elleve år har egen mobil, og halvparten av alle ni- og tiåringer er på sosiale medier, ifølge Medietilsynet. Temaet er brennhett og fører ofte til krangling hjemme og diskusjon på foreldremøter landet rundt. Hvorfor blir det sånn?
Kom til samtale om barn og mobil på Litteraturhuset i Trondheim. Hvordan bruker barn sosiale medier, og hva foregår på disse arenaene? Hvordan påvirker mobilen relasjonen til venner og foreldre? Og hva slags dilemmaer står foreldre i?
Du møter:
-Kristin Nordvoll Mork, tekstforfatter, Adressa-spaltist og standup-komiker
-Beate Hygen, seniorforsker ved NTNU Samfunnsforskning. De lanserte nylig en rapport om elevers aktivitet i sosiale medier og gaming.
– Silja Berg Kårstad, barnepsykolog ved BUP, St. Olavs hospital, og førsteamanuensis ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge (RBKU Midt-Norge)
– Andrea H. Tiltnes fra Adresseavisen leder samtalen.
Venue: Main Stage

Details

Date:
January 22
Time:
7:00 pm - 8:30 pm CET
Event Category:
Website:
https://litteraturhusetitrondheim.no/program/barn-og-mobil-hvorfor-er-det-sa-vanskelig/

Venue

Main Stage, Digs
Krambugata 2
Trondheim, 7011
+ Google Map